Een consult
Home » Een consult

Wat kun je verwachten

Vooraf aan je eerste afspraak of consult, krijg je een vragenlijst thuisgestuurd die je ingevuld mee naar de afspraak neemt. Dit consult duurt één tot 1,5 uur. Tijdens het gesprek kun je eerst je verhaal kwijt, welke klachten heb je en waar zou je graag wat aan willen doen. Ik vertel je vervolgens wat over de overgang en leg uit in welke fase van de overgang je zit. Omdat je bloeddruk van invloed is op overgangsklachten, meet ik tijdens het bezoek je bloeddruk.  
Aan het einde van het gesprek hoop ik je persoonlijke adviezen te kunnen geven op het gebied van voeding, leefstijl, supplementen en/of hormonen. Hierbij staat voorop dat jij zelf kiest wat bij je past! 


Het kan zijn dat ik je aanraad om een andere deskundige in te schakelen, zoals een gynaecoloog, fysiotherapeut of de huisarts. Ook dit hoort bij een persoonlijk advies. 


In een 2e consult, na ongeveer 6-7 weken, bekijken we samen hoe het met je gaat. Ik bekijk de mogelijke risicofactoren op langere termijn, die de overgang met zich meebrengt en neem het vervolg met je door. Vaak is dit al voldoende om mee verder te komen, maar indien gewenst kan er nog een consult afgesproken worden.  Een tweede consult zal ongeveer één uur duren.

Verwijzing

Je hebt voor een afspraak geen verwijzing nodig van een arts. Je kunt direct een afspraak maken. 

Plaats

De consulten vinden plaats in mijn praktijk in de "stal” van Boerderij Withorst. 
Dorpsstraat 17, Koudekerk aan de Rijn.