Over Mij
Home » Over Mij
IMG_20220710_201726 2

Mijn naam is Désirée Eikelenboom-Schmidt. Ik ben al ruim 25 jaar werkzaam in de vrouwenzorg. Ik ben sinds 1984 verpleegkundige, eerst op de verloskunde-gynaecologie afdeling en nu op de afdeling gynaecologie/urologie, en heb onlangs opleidingen gevolgd tot Orthomoleculair therapeut en Verpleegkundig Overgangsconsulente. Mijn passie hierin is zorg op maat geven aan vrouwen met hun specifieke problematiek.

Mijn Achtergrond

Opleiding Verpleegkunde Specialisatie Verloskunde en Gynaecologie

In 1984 heb ik mijn verpleegkunde diploma gehaald en daarna mijn specialisatie verloskunde en gynaecologie.

Verpleegkundige Verloskunde, Gynaecologie en Urologie

De jaren na mijn verpleegkunde opleiding heb ik op de verloskunde-gynaecologie afdeling gewerkt van het Diaconessehuis in Leiden. Inmiddels werk ik op de afdeling gynaecologie/urologie in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Mijn passie hierin is zorg op maat geven aan vrouwen met hun specifieke problematiek.

Opleiding Orthomoleculair therapeut

In 2014 heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de oorzaak van ziek worden en hoe je met voeding en leefstijl het zelfhelend vermogen in het lichaam kan vergroten. Dit was voor mij, naast het reguliere werk wat ik deed, een enorme eye-opener. Hierdoor heb ik geleerd op een andere manier naar gezondheid te kijken: Waar ligt de oorzaak van het probleem? En hoe dit bij de oorzaak aan te pakken met voeding, leefstijl en eventueel supplementen.

Opleiding Verpleegkundig Overgangsconsulente

In de jaren na mijn opleiding tot Orthomoleculair therapeut, was ik op zoek naar een manier waarop ik dit kon toepassen in mijn werk als gynaecologie verpleegkundige. Ik zag veel vrouwen met van allerlei ziektebeelden en veelal in de overgangsleeftijd. Zij vertelden, evenals collega's, over hun klachten. Zodoende kwam het idee om de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente te gaan doen. Dit heb ik gedaan op De Breederode Hogeschool in Rotterdam en in oktober 2020 heb ik mijn diploma gekregen. 


Het mooie is dat met deze opleiding mijn orthomoleculaire kennis, gynaecologische kennis en kennis over de overgang samen komen en ik dit prachtig kan inzetten om vrouwen in de overgang te ondersteunen! Daarbij maak ik een deskundige inschatting of de klachten zodanig zijn dat er een doorverwijzing nodig is naar de huisarts of een specialist.